Ota yhteyttä Cement VS Rubber Cementiin: mikä sopii sinulle? (2023)

Oletko epävarma, käytätkö kontaktisementtiä vai kumisementtiä tulevassa projektissasi? Koska saatavilla on niin monia vaihtoehtoja, voi olla vaikeaa määrittää, mikä liima sopisi parhaiten tarpeisiisi. Joten älä huoli; olemme turvassa.

Teimme täydellisen vertailun näitä kahta suosittua liimaa ja tutkimme niiden sisältöä, etuja ja haittoja sekä suositeltuja käyttötarkoituksia. Jatka lukemista saadaksesi selville kumpi voittaa.

Ota yhteyttä SementtiinKumisementti
Luo vahvan siteen.Monipuolinen käyttö. Sopii useiden materiaalien käsittelyyn.
Voi kestää päiviä kuivua ja kuivua kokonaan.Erittäin joustava.
Vedenkestävä eikä heikkene kastuessaan.Säänkestävä ja vedenkestävä.
Helposti saatavilla ja helppokäyttöinen.Lämmönkestävä.
Voidaan käyttää useissa materiaaleissa.Se ei myöskään todennäköisesti aiheuta palovammoja tai ärsytystä.
Se on suhteellisen halpa.Suhteellisen vähemmän haitallinen ja tuottaa vähemmän hajua.
Erottaa voimakkaan hajuisia huuruja.
Voi jopa aiheuttaa palovammoja iholle.
Kuivuu nopeasti.
Voi luoda epätasaisen sidoksen.Tämä sementti on syttyvää.
Ei uudelleenasennettavissa.Se on nieltynä melko tappavaa.

Mikä on kontaktisementti?

Ota yhteyttä Cement VS Rubber Cementiin: mikä sopii sinulle? (1)

Se on liuotinliima, joka on formuloitu käyttämällä asetonia, tolueenia ja heksaania. Kosketussementti toimii kovettumalla ollessaan alttiina ilmalle, ei haihtumalla, kuten useimmat liimat.

Työskentely kontaktisementin, kuten hitsauspuun kontaktisementin, kanssa vaatii hyvin tuuletetun tilan, koska vapautuvat höyryt ovat erittäin myrkyllisiä. Tämän liiman täysi kovettumisaika voi olla jopa 24 tuntia, kun otetaan huomioon liiman paksuus.

Kosketussementtiä voidaan käyttää useiden materiaalien yhdistelmässä. Se voi kiinnittää pysyvästi kaksi pintaa muodostamalla vedenkestävän sidoksen.

Sitä on saatavana kahden tyyppisenä liimana: nestemäisenä ja tahnana.

Nestemäinen kontaktisementti

Se toimii parhaiten huokoisille pinnoille, kuten puulle. Se imeytyy rakenteeseen ja muodostaa tehokkaan vaneritiivisteen.

Liitä kontaktisementti

Tahnakontaktisementtiä käytetään ei-huokoisille pinnoille, kuten muoville tai metallille. Se kuivuu jäykemmin kuin nestekontaktisementti eikä imeydy pinnan läpi.

Mikä on kumisementti?

Ota yhteyttä Cement VS Rubber Cementiin: mikä sopii sinulle? (2)

Se on geelimäinen vesipohjainen liima, joka on formuloitu käyttämällä luonnollisesti uutettuja tai synteettisiä lateksiliuottimia. Se kuivuu nopeasti ja voi muuttua käyttökelvottomaksi, jos sitä ei säilytetä oikein.

Kumisementtiä käytetään enimmäkseen tee-se-itse-taide- ja käsityöprojekteissa sen joustavuuden ja helppojen puhdistusominaisuuksien vuoksi. Se toimii haihduttamalla ja muodostamalla pinnalle kuivuneen jäännöksen, joka pitää kaksi materiaalia yhdessä.

Se sopii hyvin joustavien materiaalien, kuten kumin, vinyylin, pahvin ja paperin, liimaamiseen. Kuten kontaktisementistä, myös kumisementistä vapautuu myrkyllisiä höyryjä, jotka ovat haitallisia ihmisille. Ole siis vakavasti varovainen, kun työskentelet kumisementin kanssa.

Mitä eroa on kumisementillä ja kontaktisementillä?

Mietitkö, käytetäänkö molempia materiaalien liimaukseen ja molemmat ovat markkinoiden parhaita liimoja, niin miten ne eroavat toisistaan? No, vastaus on heidän kaavassaan. Kontaktiliima on liuotinpohjainen liima, kun taas kumipohjainen liima on vesipohjainen liima.

Kontaktisementti on kestävämpi ja muodostaa kestävämpiä sidoksia kuin kumisementti. Kosketussementti on kuitenkin paljon vaikeampaa ja myrkyllisempää käsitellä, ja se voi jopa aiheuttaa palovammoja työskennellessään.

Kumisementti sen sijaan on vähemmän kestävää; mutta on suhteellisen paljon helpompaa ja vähemmän haitallista työn aikana.

Kestävyys

Kontaktisementti on tehokkaampi ja kestävämpi kuin kumisementti. Kosketussementti voi jopa polttaa tiettyjä materiaaleja kemiallisen luonteensa vuoksi.

Vedenkestävä

Kumisementti on vedenkestävämpi. Voit myös sekoittaa kumisementtiä maaliin luodaksesi maalattavan tiivisteen. Sitä voidaan levittää jopa kuivatulle kontaktisementille jäykän vedenpitävän pinnoitteen saamiseksi.

Lämpötilankestävyys

Kontaktisementti kestää paremmin äärimmäisiä lämpötiloja kuin kumisementti.

Käyttö

Kontaktisementtiä käytetään tyypillisesti teolliseen käyttöön pitämään kaksi pintaa yhdessä, kun taas kumisementtiä käytetään ensisijaisesti kotitalouskäyttöön, tee-se-itse-projekteihin tai taiteeseen ja käsityöhön.

Ota yhteyttä sementin käyttöön

Kontaktisementtiliima on monipuolinen liima, jota voidaan käyttää useissa projekteissa. Tässä ovat tyypillisimmät kontaktisementin käyttötarkoitukset:

1. Puun yhdistäminen yhteen on oletettavasti tyypillisin kontaktisementin käyttötarkoitus. Se voi luoda vahvan, pitkäaikaisen ja luotettavan siteen.

2. Kosketussementti voi muodostaa erittäin vahvan tiivisteen metallia liimattaessa. Se on täydellinen liima projekteihin, kuten autokorjauksiin ja metallikattoihin.

3. Kontaktisementti on monipuolinen liima ja se voi luoda vesitiiviitä tiivisteitä ikkunalaudoille, oville ja useimpiin tiloihin. Sitä voidaan myös usein käyttää tiivisteenä talosi ympärillä olevien vuotojen varalta.

4. Laatat pyrkivät tarttumaan ulos ja irtoamaan ajan myötä. Kosketussementtiä käytetään yleisimmin minkä tahansa irtonaisen laatan kiinnittämiseen paikoilleen. Anna sen kuivua, niin laattasi eivät koskaan putoa enää.

5. Kosketussementti on paras aine puukappaleen vahvistamiseen. Se voi myös laajentaa pintaa ja muodostaa vettä hylkivän kerroksen puulle.

Kumisementin käyttötarkoitukset

Kumisementti on monipuolinen liima ja sitä käytetään moniin erilaisiin projekteihin, mukaan lukien tee-se-itse-askartelut ja ammattitehtävät. Alla on mainittu joitain kumisementin käyttötarkoituksia:

Ota yhteyttä Cement VS Rubber Cementiin: mikä sopii sinulle? (4)

1. Kumisementti on täydellinen luomaan vahvoja ja kestäviä käsityöprojekteja, kuten kouluprojekteja, leikekirjoja, seinävaatteita, juhlakortteja, valokuvakehyksiä ja paljon muuta.

2. Kumisementti voi olla luotettava vaihtoehto puun, metallin, muovin ja muiden materiaalien liimana.

3. Kumisementtiä käytetään myös kirjekuorien, pakkausten ja lahjapakkausten sulkemiseen.

4. Onko Tupperware rikkoutunut kotona? Ei niitä tarvitse heittää pois. Kumisementillä voit liimata yhteen rikkoutuneita ruoka-astioita, muoviastioita ja muita keittiötarvikkeita.

5. Kumisementti on ihanteellinen käytettäväksi väliaikaisena kiinnitysliimana kahden materiaalin välillä, kun ne liitetään toisiinsa kuten tapilla tai taskurei'illä. Ei tarvita kalliita kiinnitystyökaluja.

Edut ja haitat: kontaktisementti vs kumisementti

Kontaktisementin edut

1. Luo vahvan siteen hetkessä ja on ihanteellinen pitkäaikaisiin projekteihin.

2. Kuivuu nopeasti, joten kovettumista ei tarvitse odottaa päiviä.

3. Se on vedenkestävä eikä heikkene joutuessaan kosketuksiin veden kanssa.

4. Helposti saatavilla markkinoilla ja melko helppokäyttöinen.

5. Voidaan käyttää useilla materiaaleilla, kuten puulla, metallilla, lasilla ja muovilla.

6. Se on kohtalaisen halpa.

Kontaktsementin haitat

1. Sinun on oltava erittäin varovainen työskennellessäsi.

2. Erottaa voimakkaan hajuisia höyryjä, jotka voivat olla ylivoimaisia ​​työn aikana. On erittäin tärkeää työskennellä hyvin ilmastoidussa tilassa.

3. Nämä höyryt voivat olla haitallisia, joten varovaisuus on välttämätöntä käytettäessä kontaktisementtiä. Käytä aina maskia ja käytä suojalaseja.

4. Jos et käytä sitä oikein, se voi luoda epätasaisen sidoksen.

5. Ei uudelleenasennettavissa. Varmista, että et liikuta sahaa ympäriinsä levittämisen jälkeen.

Kumisementin edut

1. Monipuolinen käyttö. Sopii useiden materiaalien, kuten puun, metallin, lasin ja muovin, työstämiseen.

2. Erittäin joustava, joten sitä voidaan käyttää projekteihin, jotka eivät vaadi paljon hoitoa.

3. Säänkestävä sekä vedenkestävä. Erinomainen valinta ulkokäyttöön.

4. Lämmönkestävä, joten se on hyvä työskennellä projekteissa, jotka altistuvat lämmölle.

5. Se ei myöskään todennäköisesti aiheuta palovammoja tai ärsytystä ihollasi.

6. Suhteellisen vähemmän myrkyllistä ja tuottaa vähemmän hajua.

7. Kuivuu nopeasti eikä vaadi päiviä kovettuaan kokonaan.

Kumisementin haitat

1. Sinun on levitettävä kumisementtiä huolellisesti, tai asiat voivat mennä todella sotkuiseksi.

2. Voi olla vaikea työskennellä sen tahmeuden vuoksi.

3. Epämiellyttävä voimakas haju.

4. Kumisementti on syttyvää, vältä sen käyttöä lämmön tai liekkien lähellä.

5. Se on varsin haitallista nieltynä. Pidä se poissa lasten tai lemmikkieläinten ulottuvilta.

Ota yhteyttä Sementtiainesosaan

Kemiallinen% Conc.
Metyylietyyliketoni21.18
Liuotinbensiini, maaöljy, kevyt alifaattinen19.52
Asetoni19.11
Etyyliasetaatti17.75
Ksyleeni (isomeerien sekoitus)3.82
Vesi0,24

Kumisementti Ainesosat

YhdisteMuodostusAlue
MPK16.33510-25
Etyyliasetaatti53,58545-65
Ribetak 7522 (t-butyylifenolihartsi)14.288-23
Maglite D (MgO)10-2
Kadox 911C (ZnO)0,5380-2
Vesi0,0650-1
Lowinox 22M460.50-3
Neopreeni AF13,6979-18

Kumisementti ja kontaktisementti ovat kaksi täysin erilaista liimaa. Molemmilla on erilaiset fysikaaliset ominaisuudet ja käyttötarkoitukset. Suurin ero näiden kahden välillä on se, että kontaktisementti formuloidaan käyttämällä liuotinpohjaista liimaa ja kumisementtiä vesipohjaisella liimalla.

Kumpi on vahvempi: kosketa sementtiä vai kumisementtiä?

Epäilemättä kontaktisementti on paljon tehokkaampi kuin kumisementti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi sopiva vaihtoehto projekteillesi. Harkitse näiden molempien tuotteiden etuja ja haittoja ja tee valintasi viisaasti.

Usein kysytyt kysymykset – ero kontaktisementin ja kumisementin välillä

Mihin kumisementtiä käytetään parhaiten?

Kumisementti luo vahvoja, joustavia ja uudelleen sijoitettavia sidoksia. Se sopii parhaiten tee-se-itse-projekteihin, joissa on kuvia tai paperia. Koska kumisementti on hapotonta, paperiprojektisi ei kutistu, käpristy tai rypisty.

Tarttuuko kumisementti välittömästi?

Kumisementti kiinnittyy välittömästi, mutta ei koskaan koveta kokonaan. Kun liuotin haihtuu, se jättää jälkeensä tahmean, kumimaisen liimajäännöksen, joka sitoo pinnan toiseen.

Kuinka kauan kestää kosketussementin kovettuminen kokonaan?

Kosketussementin kovettuminen kokonaan voi kestää jopa viikon. Se voi kiinnittyä pysyvästi vain, kun esineiden pitämiseen kohdistetaan riittävää voimaa. Leikkaaminen tai viimeistely voidaan tehdä heti liimauksen jälkeen. Mutta pysyvän sidoksen saamiseksi koveta liimaa jopa 72 tuntia ennen kuin altistat kappaleet suoralle auringonvalolle tai yli 66 °C:n (150 °F) lämpötilalle.

Voiko kontaktisementtiä poistaa?

Paras ja nopein tapa poistaa kontaktisementtijäämät pinnalta on käyttää kontaktisementtiliuotinta. Liuottimen aineosien tulee kuitenkin vastata kontaktisementin ainesosia. Jos tämä on sinulle tehtävä, yleisliuotin toimii yhtä hyvin.

Pysäyttääkö kumi sementti rengasvuodon?

Useimmissa renkaiden paikkasarjoissa on pieni kumisementtipullo. Pelkkä kumisementti ei kuitenkaan pysty pysäyttämään rengasvuotoa. Muista noudattaa ohjeita rengasvuodon korjaamiseksi.

Annatko kumisementin kuivua ennen laastarin kiinnittämistä?

Anna kumisementin kuivua minuutin ajan ennen rengaspaikan kiinnittämistä. Tänä aikana sementti muuttuu läpinäkyvästä nesteestä tarttuvampaan sameaseen muotoon.

Kuinka kauan kumisementin pitäisi kovettua?

Kumisementin kuivuminen voi kestää jopa 15 minuuttia. Se voi liimata kaksi materiaalikappaletta toisiinsa välittömästi ilman, että sen tarvitsee kovettua kokonaan.

Voinko käyttää kontaktisementtiä kengissä?

Kontaktisementti toimii useilla materiaaleilla, mukaan lukien nahka, puu, kumi ja muovi. Tämä tekee siitä sopivan kenkäliimaan, koska se pysyy joustavana myös kokonaan kovettumisen jälkeen.

Mitä se tulee olemaan: Ota yhteyttä sementti- tai kumisementtiin?

Toivottavasti tähän mennessä olemme lopettaneet väittelyt aiheestakontaktisementti vs kumisementti.Molemmat tuotteet ovat ominaisuuksiltaan melko erilaisia ​​ja niillä on täysin erilaisia ​​käyttötarkoituksia.

On kuitenkin tärkeää olla varovainen työskennellessäsi jommankumman kanssa. Varmista, että tilasi on hyvin tuuletettu ja käytä aina turvavarusteita.

Lopuksi harkitse tarpeitasi, aikaasi ja resurssiasi tehdessäsi päätöstä. Kiitos, että luit, toivottavasti tästä oli apua.

Ota yhteyttä Cement VS Rubber Cementiin: mikä sopii sinulle? (5)

Anthony Cushman

Hei! Olen Anthony. Olen tehnyt paljon DIY-asioita. Olen intohimoinen auttamaan muita oppimaan tee-se-itse ja työkaluista. Toivon, että verkkosivustoni auttaa ihmisiä säästämään rahaa opettamalla heitä tekemään omia tee-se-itse-projektejaan. Kiitos lukemisesta!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated: 11/10/2023

Views: 6184

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.