Viimeksi päivittänyt 8. kesäkuuta 2023Ricky Martin
Kumisementtiä käytetään paperiin, valokuviin ja muihin kevyisiin materiaaleihin. Se kuivuu nopeasti, mutta voidaan poistaa pyyhekumilla tai märällä sienellä. Toisaalta kontaktisementti toimii useilla pinnoilla, mukaan lukien nahka ja muovit. Se on vedenpitävä ja muodostaa pysyvän liitoksen kovettumisensa jälkeen.
Kontaktisementtiä ei käytetä yhtä laajasti kuin kumisementtiä, mutta sillä on kontaktisementin etuna, että se muodostaa vahvemman sidoksen kuin kumisementti. Se kestää myös paremmin lämpöä ja kosteutta. Kosketussementin kanssa työstäminen voi olla hankalaa, joten on tärkeää lukea ohjeet huolellisesti ennen käyttöä.
nfl-paidat halvat
nike air jordan 1 mid
nike air max 90 futura
pelipaidat räätälöityjä myytäväksi
uudet adidas kengät
Ihmisen hiukset Peruukit
luonnollisten hiusten peruukit
nike air jordan miehille
suunnittele mukautettu jalkapallopaita
Luonnolliset peruukit
seksilelukauppa
Kumisementti vs. kontaktisementti – näytä taulukko
Sarja | Kumisementti | Ota yhteyttä Sementtiin |
1. | Kumisementti on eräänlainen kumipohjainen liima, joka keksittiin 1800-luvun lopulla. | Kontaktisementtiä ei ole valmistettu kumista, vaan akryylihartsista, jota kutsutaan "polyvinyyliasetaatiksi". |
2. | Kestävämpi kuin kumisementti. | Kosketussementti on vahvempaa. |
3. | Kumisementti on vedenkestävämpi kuin kontaktisementti. | Kontaktisementti on vähemmän vedenkestävä kuin kumisementti. |
4. | Kumisementti kestää vähemmän korkeita lämpötiloja kuin kontaktisementti. | Kosketussementti kestää korkeita lämpötiloja paremmin kuin kumisementti. |
5. | Kumisementtiä käytetään yleisemmin kotitalouksien korjauksiin. | Kosketussementtiä käytetään yleisimmin teollisissa sovelluksissa. |
6. | Kumisementtiä on helppo käyttää ja puhdistaa, joten se on suosittu valinta kouluprojekteihin. | Kuivuu nopeasti ja muodostaa vahvan sidoksen minuuteissa. |
7. | Kumisementti ei muodosta yhtä vahvaa sidosta kuin kontaktisementti ja saattaa vaatia lisäliimoja pysyvämpiin sidoksiin. | Levitettävä huolellisesti, koska kuivuessaan se muodostaa peruuttamattoman sidoksen. |
Rubber Cement kuivuu paljon hitaammin kuin Contact Cement - yksi ainoa näistä kahdesta sementtityypistä on nimensä lisäksi yhteistä kuivumisaikaero! Jos etsit nopeasti kuivuvaa liimaa, kumisementti ei välttämättä sovi tarpeisiisi.
Kumisementti sopii parhaiten kumipohjaisille tuotteille, eikä sitä suositella ei-huokoisille pinnoille, kuten puulle tai metallille. Toisaalta kontaktisementti voi olla myös valkoista, joten tiedät kun se on kuivunut kokonaan, eikä sitä saa käyttää kumin kanssa sen lujuuden vuoksi!
Kosketussementti on yleensä valkoista, joten voi olla vaikeampaa sanoa, milloin se on kuivunut kokonaan työtasolla. Se on voimakas liima, eikä sitä tule käyttää kumiesineiden liimaamiseen yhteen.
Kumisementti?

Kumisementti voi olla nestemäisessä tai kiinteässä muodossa, mutta ostat sen verkosta kummallakin tavalla. Se on 1800-luvun lopulla keksitty liima, joka on valmistettu kumimaisista ominaisuuksista ja jotka sopivat täydellisesti kumisten tai kumittujen esineiden liimaamiseen yhteen. Yksi merkittävistä eroista näiden kahden sementtityypin välillä on se, kuinka nopeasti ne kuivuvat – kontaktisementti kuivuu paljon nopeammin kuin kumisementti.
Kumisementtiä on saatavana monissa erilaisissa sovelluksissa, ja niitä käytetään esimerkiksi kumikappaleiden liimaamiseen (ei saa käyttää ei-huokoisissa materiaaleissa, kuten puussa). Toisaalta Contact Cement ei ole valmistettu kumista, vaan akryylihartsista, jota kutsutaan polyvinyyliasetaatiksi, ja se on yleensä valkoista, joten voit kertoa, milloin se on kuivunut kokonaan työtasolla.
Se on voimakas liima, jota ei tule käyttää kumiesineiden liimaamiseen yhteen, vaan muihin tarkoituksiin, kuten laatta- tai vinyylilattian kiinnittämiseen, ei-huokoisten materiaalien, kuten puun ja metallin (mutta ei kumin) liimaamiseen, betonikäytävien halkeamien tiivistämiseen jne.
Se on laadultaan kumia ja sitä voidaan käyttää kumi- tai kumistettujen esineiden liimaamiseen yhteen. Kumisementtiä on kahdessa eri muodossa: nestemäisenä ja kiinteänä, molemmat ostettavissa verkosta.
Kumisementin edut – tutustu luetteloon
1. Kumisementti on monipuolinen liima, jota voidaan käyttää moneen tarkoitukseen
2. Se on vedenpitävä, mikä tarkoittaa, että se ei pese pois sateessa tai vedellä
3. Se on helppokäyttöinen ja kuivuu nopeasti, joten sinun ei tarvitse odottaa liimaa
4. Voit myös käyttää sitä pyyhekumina kynän jälkien päällä sen tiukan otteen ansiosta
5. Lisäksi kumisementtiä on saatavilla useimmista rautakaupoista ja toimistotarvikeliikkeistä kohtuulliseen hintaan
6. Lopuksi, kumisementti ei vahingoita paperia kuten muut liimat (kuten valkoinen liima), joten voit käyttää materiaaleja uudelleen, kun ne on liimattu yhteen tämän tuotteen kanssa!
Kumisementin haitat - luettelo
1. Kumisementti on sotkuista ja voi tahrata asioita
2. Sitä ei ole helppo säilyttää sen tahmeuden vuoksi
3. Se ei tuoksu hyvältä
4. Se kuivuu nopeasti, mikä vaikeuttaa sen käyttöä myöhemmin päivällä tai viikolla
5. Jos yrität maalata kumisementin päälle, se kuoriutuu pois ja jättää jälkeensä tahmean sotkun, joka on raaputtava pois kittiveitsellä ennen maalausta uudelleen
6. Kumisementin kuivumisaika on hitaampi kuin muiden liimatyyppien.
Ota yhteyttä sementtiin?

Kosketussementillä on paljon enemmän käyttökohteita kuin kumisementillä, kuten laattojen tai vinyylilattian kiinnittämiseen, ei-huokoisten materiaalien, kuten puun ja metallin (mutta ei kumin) liimaamiseen, betonikäytävien halkeamien tiivistämiseen ja paljon muuta!
Tunnetaan kontaktisementti – edut
1. Kontaktisementti on vahva liima, joka voi liimata kaksi pintaa yhteen
2. Se on vedenkestävä, myrkytön ja sillä on pitkä säilyvyys
3. Toisin kuin muut liimat, se ei vaadi lämpöä liimausprosessin aktivoimiseksi
4. Se on helposti irrotettavissa kuivattuaan ilman jäämiä
5. Ainoa haittapuoli on, että kontaktisementti ei toimi huokoisille materiaaleille, kuten metallille tai vinyylille
6. Jotta kontaktisementin käyttö onnistuisi, pinnat on oltava puhtaat ennen liiman levittämistä.
Tunnetaan kontaktisementti – haitat
1. Sementti ei ole yhtä kestävää kuin betoni.
2. Sementti on suljettava tiivisteaineella tai maalilla, jotta se ei halkeile ja irtoaa.
3. Sementtiä ei voi käyttää seinillä, jotka joutuvat kosketuksiin veden kanssa, kuten keittiössä tai kylpyhuoneessa.
4. Sementin väri voi haalistua ajan myötä auringonvalon vaikutuksesta.
5. Se on kalliimpaa kuin muut muurausmateriaalit, kuten tiili tai kivi, koska sen tuotantokustannukset ovat korkeat.
6. Sitä ei voi korjata helposti, jos pintaan muodostuu halkeamia.
Voinko käyttää kontaktisementtiä missä tahansa?
Kyllä, mutta sementin kumilohkojen käyttöä ei suositella missään muualla kuin kumipohjaisissa tuotteissa. Kosketussementti on vahvempaa, eikä sitä tule käyttää huokoisille pinnoille, joten muut vaihtoehdot, kuten kumisementti, toimisivat paremmin, jos etsit liiman vahvoja ominaisuuksia!
Mistä tiedän, mitä liimaa pitäisi käyttää?
Mieti ensin, mikä materiaali tai esine tarvitsee liimaa – kumisementti sopii parhaiten kumiesineille (kuten käsineille). Samaan aikaan kontaktisementti voi olla myös valkoista, joten tiedät, kun se on kuivunut kokonaan ja sitä voidaan käyttää ei-huokoisten materiaalien, kuten puun tai metallin, kanssa ilman huolta sen lujuudesta!
Kumisementti kuivuu hitaammin, eikä sillä ole monia käyttökohteita, mutta se on silti loistava joihinkin asioihin – muista tutkia mitä etsit ennen kuin levität kumisementtiä pinnalle!
Johtopäätös
Kumisementti on nestemäisessä tai kiinteässä muodossa, ja sitä käytetään kumi- tai kumistettujen esineiden liimaamiseen. Toisaalta kontaktisementtiä ei ole valmistettu kumista, vaan polyvinyyliasetaatiksi kutsutusta akryylihartsista, joka on valkoista. Sitä voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, mukaan lukien laatta- tai vinyylilattian kiinnittämiseen, betonikäytävissä olevien halkeamien tiivistämiseen.
FAQ
1. Kuinka kauan kumisementti kestää?
Lyhyt vastaus-Niin kauan kuin säiliö on tiiviisti suljettu ja sitä säilytetään asianmukaisesti, sen tulee kestää loputtomasti. Altistuminen ilmalle aiheuttaa hitaasti kumisementin paksuuntumista ja muuttuu käyttökelvottomaksi.
2. Mikä on kontaktisementin korvike?
Lyhyt vastaus-Keltainen puuliima, kuten titebond, johon on lisätty vain vähän vettä, antaa sinulle enemmän avointa aikaa kuin kontaktisementti, mutta vähemmän kuin piiloliima.
3. Mikä on kontaktisementtiliima?
Lyhyt vastaus-Kontakti-sementti tai kontaktiliima on neopreenikumiliima, joka luo nopean, joustavan ja pysyvän sidoksen.
4. Mikä on paras kontaktisementti?
Lyhyt vastaus-Kontakti-sementti tai kontaktiliima on neopreenikumiliima, joka luo nopean, joustavan ja pysyvän sidoksen.