Mitä tehdä, kun ex ottaa sinuun yhteyttä, asiantuntijoiden mukaan (2023)

Chevron-kuvake Se osoittaa laajennettavan osion tai valikon tai joskus edellisen/seuraavan navigointivaihtoehdon. ETUSIVU

Uutiskirjeet

Tilaa

Koti Terveys

Brittany Vincent

2018-11-29T18:25:21Z

Mitä tehdä, kun ex ottaa sinuun yhteyttä, asiantuntijoiden mukaan (1)

Warner Bros. Television
  • Kun anesimottaa sinuun yhtäkkiä yhteyttä, se voi olla hämmentävä ja turhauttava tilanne.
  • Älä vastaa heti, vaan mieti hetki, jotta voit selvittää, mitä lopulta haluat tältä vuorovaikutukselta.
  • Varmista, että pysyt rehellisenä, jos päätät puhua.
  • Älä viihdy ja liukuu takaisin vanhoihin tapoihin.
  • Varaa aikaa vastaamiseen.
  • Varo analysoimasta tilannetta liikaa.
  • Ymmärrä, että sinun ei tarvitse vastata ollenkaan, jos et halua.

Hanki sisäpiiritietoa tämän päivän suurimmista tarinoista liike-elämässä Wall Streetistä Piilaaksoon – toimitetaan päivittäin.

Se voi tapahtua kenelle tahansa meistä: Eräänä päivänä huolehdit omista asioistamme ja sitten exäsi ottaa sinuun yhteyttä. Olipa kyseessä tekstiviestin, Facebookin, Instagramin tai henkilökohtaisesti, tällainen yhteensaattaminen voi aiheuttaa erittäin kiusallisen keskustelun riippuen siitä, miten käsittelet sitä.

Olipa eropäätös sitten molemminpuolinen vai päätitkö asiat happamaan säveleen, pelko, jota tunnet yrittäessäsi selvittää, miten edetä, on todellista. Mitä sinun pitäisi tehdä, kun exäsi ottaa sinuun yhteyttä? Kokeile näitä asioita koon suhteen.

Mieti, kuinka se vaikuttaa sinuun.

Mitä tehdä, kun ex ottaa sinuun yhteyttä, asiantuntijoiden mukaan (2)

leungchopan/Shutterstock

Tämä voi olla erittäin tuskallinen kokemus, joka voi tarjota sulkemisen tai sellainen, joka aloittaa uudelleen syttyneen suhteen. Mieti ensin, mitä haluat viestinnältä ja miten se vaikuttaa sinuun, ennen kuin vastaat.

"Tiedä, ettei sinulla ole velvollisuutta vastata"Meg Josephson, LCSW, kertoi INSIDER. "Usein vanhat suhteet kantavat mukanaan vanhoja haavoja ja kysymyksiä, joihin ei ole vastausta. Jos sinusta tuntuu, että yhteydenotto voi tuoda tämän sinulle esille ja uhata kovalla työllä ansaittua onnellisuuttasi, ota ohi! Hämmästyttävä puoli suhteesta eroon on, että sinä ovat vastuussa vain siitä, että teet asioita, jotka toimivat sinulle, riippumatta siitä, miltä se heistä tuntuu."

Jos seurustelet tällä hetkellä jonkun kanssa, sinun tulee ottaa huomioon hänen tunteensa.

Mitä tehdä, kun ex ottaa sinuun yhteyttä, asiantuntijoiden mukaan (3)

Jacob Lund/Shutterstock

Voi olla turhaa, että vastaat exällesi välittömästi, jos olet sinkku, mutta jos olet jo uudessa suhteessa, on tärkeää ottaa huomioon myös hänen tunteensa.

"Jos olet tällä hetkellä parisuhteessa, mieti, kuinka kumppanisi reagoisi, jos tietäisi, että olet osallistunut keskusteluun", Josephson kertoi INSIDERille. "Mielestäni auttaa myös kuvittelemaan, miltä sinusta tuntuisi, jos roolit olisivat päinvastaisia ​​ja he olisivat yhteydessä kauan poissa olevaan exään. Mikään näkökulman muutos ei estä sinua reagoimasta impulsiivisesti."

Ota aikaa vastaamiseen.

Mitä tehdä, kun ex ottaa sinuun yhteyttä, asiantuntijoiden mukaan (4)

Rawpixel.com/Shutterstock

Saatat tuntea tarvetta vastata välittömästi, mutta hidastaminen voi varmistaa, että olet tyytyväinen vastaukseesi exällesi ja olet todella valmis keskustelemaan hänen kanssaan.

"Sinulla voi olla voimakas emotionaalinen reaktio, jos kuulet exältä, jonka kanssa et ole puhunut pitkään aikaan, olipa kyse ilosta, surusta tai vihasta."Lindsey Pratt, LMHC,terapeutti NYC:ssä, joka on erikoistunut ihmissuhteisiin, kertoi INSIDER."Yritä kuitenkin pysähtyä ennen vastaamista – se auttaa sinua keräämään ajatuksiasi ja tulemaan vähemmän reagoivaksi vastauksessasi. Muista myös, että tämä saattaa olla ainoa uudelleen avattu viestintä vähään aikaan, joten ole varma siitä, miten voit Halu vastata on tärkeää.

Pidä vastauksesi valossa.

Mitä tehdä, kun ex ottaa sinuun yhteyttä, asiantuntijoiden mukaan (5)

mimagephotography/Shutterstock

Kun muotoilet vastaustasi, saatat tuntea kiusausta laskea kaikki pöydälle, mutta asiantuntijat sanoivat INSIDERille, että on parempi pitää asiat aluksi kevyenä ja tuulista – varsinkin jos et tiedä heidän aikomuksiaan.

"Jos suhteesi oli pohjimmiltaan terve ja päättyi huonon ajoituksen, erilaisten polkujen, elämäntapahtumien jne. vuoksi, niin avoin oleminen tälle kontaktille voisi olla mukava ja oikea askel", sanoi psykoterapeutti, parisuhdevalmentaja ja avioerosovittelija.Toni Coleman, LCSW, CMC. "Jos näin on, vastauksesi pitäminen kevyenä ja avoimena, jotta saat lisätietoja siitä, miksi he ottavat yhteyttä nyt, on paras vaihtoehto. Tällä tavalla keräät tietoa ennen kuin teet oletuksia tai sanot mitään, jota saatat myöhemmin katua."

Älä kiirehdi vastaukseen, ystävyyteen tai palautumiseen.

Mitä tehdä, kun ex ottaa sinuun yhteyttä, asiantuntijoiden mukaan (6)

Sony Pictures

Riippumatta siitä, miten päätät lähestyä saatua yhteyttä, älä kiirehdi asioita. Saatat hyvinkin päätyä takaisin tämän henkilön kanssa tai ainakin hänen kanssaan hyviä ystäviä riippuen siitä, miten asiat menevät. Mutta älä kiirehdi vastausta tai päätöstä siitä, mitä te kaksi olette. Se ei auta tilannetta.

"Jos aiot muodostaa yhteyden uudelleen exään, aseta selkeät rajat sille, mitä toivot saavuttavasi ystävyyden tai suhteen uudelleenrakentamisella", sanoi Marline Francois-Madden, LCSW ja toimitusjohtajaHearts Empowerment -neuvontakeskus. "Älä anna exäsi saada sinut tuntemaan syyllisyyttä rajojen ja rajoitusten asettamisesta vuorovaikutuksessa heidän kanssaan. On hyvä kertoa heille, ettet ole kiinnostunut jälleenrakentamisesta."

Ole avoin ja rehellinen heille.

Mitä tehdä, kun ex ottaa sinuun yhteyttä, asiantuntijoiden mukaan (7)

fizkes/iStock

Riippumatta siitä, miten keskustelu etenee, varmista, että olet avoin ja rehellinen alusta alkaen. Riippumatta siitä, miten haluat keskustelun menevän, sen varmistaminen, että kaikki ovat samalla sivulla, voi olla vain hyvä asia.

Varo joutumasta "jojo-suhteeseen".

Mitä tehdä, kun ex ottaa sinuun yhteyttä, asiantuntijoiden mukaan (8)

NBC

Myrskyromantiikka voi tuntua hyvältä, mutta varmista, että et joudu ajatukseen jatkuvasta suhteesta.

"Kulttuurimme on romantisoinut on-ain-off-ain -suhteen a la Rossin ja Rachelin", Hayden Lindsey, M.S.kertoi INSIDER. "Parhaat tutkimuksemme osoittavat kuitenkin, että näillä jojo-suhteilla on kielteisiä vaikutuksia mielenterveyteen ja yleiseen hyvinvointiin. On olemassa oikeutettuja syitä yrittää uudelleen eron jälkeen, mutta jos olet jatkuvasti tästä työntövoimasta, ei kumpikaan teistä. saat sellaista rakkautta ja arvostusta, jonka ansaitset."

Jos haluat palata yhteen, varmista, että siihen on hyvä syy.

Mitä tehdä, kun ex ottaa sinuun yhteyttä, asiantuntijoiden mukaan (9)

ABC

Jos he ovat ottaneet yhteyttä ja näyttävät aikovan palata yhteen, on olemassa joitakin skenaarioita, joissa voit viihdyttää sitä, mutta kaikki riippuu siitä, kuinka alkuperäinen suhteesi sujui.

"Jos ex ottaa yhteyttä, on tiettyjä skenaarioita, joissa olisi täysin sopivaa viihdyttää ajatusta palata yhteen", Erica Gordon, perustajaVauvan raportti,kertoi INSIDER. "Jos esimerkiksi erosit heistä, koska sinulla oli vaikeuksia henkilökohtaisista tai terveydellisistä syistä ja olet nyt paljon paremmassa paikassa, olisi enemmän kuin okei sopia tapaamisesta exäsi. Ehkä terveempi mielentila mahdollistaa suhteen toimivuuden tällä kertaa."

Mieti, johdatko heitä eteenpäin.

Mitä tehdä, kun ex ottaa sinuun yhteyttä, asiantuntijoiden mukaan (10)

John Moore / Getty Images

Jos he haluavat palata yhteen kanssasi ja kertoa asiasta, mutta sinä et tunne samalla tavalla, varmista, että viestiminen heille ei satuta heitä.

"On myös mahdollista, että et välitä enää exästäsi ja exäsi välittää sinusta. Siinä tapauksessa kaikenlainen viestintä voi antaa vaikutelman, että exälläsi on mahdollisuus", tohtori Benjamin Ritter, yrityksen perustaja.Konsultoi itseäsi varten, jaHajoamislisäkertoi INSIDER. "Jos sinulla on exä, joka haluaa edelleen suhteen kanssasi, sinun on peruutettava kihlasuoritus hänen kanssaan, varsinkin jos seurustelet jonkun muun kanssa."

Älä odota "sulkemisen" taikuutta.

Mitä tehdä, kun ex ottaa sinuun yhteyttä, asiantuntijoiden mukaan (11)

Shutterstock

Yksi yleisimmistä syistä yhteydenpitoon exän kanssa on "sulkeutuminen", mutta harvat ihmiset todella ymmärtävät sen puhuessaan exänsä kanssa.

"Ymmärrät, että saat harvoin sitä "sulkemista" (pyhä malja), josta ihmiset puhuvat", Meg Josephson, LCSW,kertoi INSIDER. "Ainoa, joka voi sulkea sinut, olet sinä itse ja aika. Ihmisillä on monia syitä, miksi he haluavat ottaa yhteyttä exään, ja joskus he eivät edes ymmärrä täysin, miksi he itse ottavat yhteyttä."

VieraillaINSIDERin kotisivulta lisää.

Lue seuraavaksi

Suhteet Freelancer Evergreen tarina

Lisää...

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated: 25/07/2023

Views: 6098

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.