Kuinka saada takaisin yhteyttä vanhaan ystävään tai tuttavaan (2023)

-Chris MacLeod, MSW

Monien ihmisten mielestä on kiusallista ja hermoja raastavaa yrittää saada takaisin yhteyttä ystävään, jonka kanssa he eivät ole puhuneet vähään aikaan. Usein tapahtuu niin, että he haluavat pudottaa vanhan kaverin puhelimeen, mutta sitten ajattelevat: "On niin outoa ottaa heihin yhteyttä tyhjästä. Miten he reagoivat siihen? Ihmettelevätkö he, miksi teen sen nyt? Entä jos meillä ei olekaan mitään sanottavaa toisillemme?" Joten he lykkäävät sitä. Mutta sitten muutaman kuukauden kuluttua, kun he pohdiskelevat ideaa uudelleen, he ajattelevat: "No nyt on kulunut vielä kauemmin siitä, kun viimeksi puhuimme. Vaikuttaa erityisen sopimattomalta ja satunnaiselta ottaa heihin yhteyttä." Sitä on helppo lykätä, ja sen tekeminen tuntuu vain vaikeammalta mitä enemmän aikaa on kulunut.

Ei ole mitään erityistä temppua yhteydenottoon

Jos haluat ottaa yhteyttä johonkin, sinun on vain asetettava itsesi sinne ja otettava häneen yhteyttä jollakin tavalla. Se saattaa saada sinut hieman hermostumaan, mutta sitä ei voi kiertää. He voivat olla avoimia aloittamaan ystävyyden uudelleen, ja jatkat siitä, mihin jäit. He saattavat olla iloisia voidessaan ottaa yhteyttä lyhyesti, mutta pysy siinä. Tai he voivat olla liian kiireisiä kumppaninsa/perheensä/työn/nykyisten ystäviensä kanssa tai ovat muuttaneet toiseen paikkaan elämässään. Halusivatpa he sitten aloittaa hengailun uudelleen tai eivät, ei ole olemassa mitään taikuutta tapaa ilmaista ensimmäinen yhteystietosi, mikä muuttaisi dramaattisesti heidän suhtautumistaan ​​asiaan. Valmistaudu vain mahdollisiin mahdollisuuksiin.

Yhteyden ottaminen vanhaan ystävään on yksi niistä tilanteista, joka on kiusallista vain, jos uskot sen olevan kiusallista

Vanhan ystävän luopumisessa ei ole mitään luonnostaan ​​epänormaalia. Älä tunne olevasi epätoivoinen tai häiritsevä. Ihmiset ovat usein iloisia kuullessaan vanhasta ystävästä. Loppujen lopuksi tulit heidän kanssaan joskus tarpeeksi hyvin toimeen tullaksesi ystäviksi. Sitä ei tapahdu kenellekään. Kuka tietää? Ehkä he harkitsivat yhteydenottoa sinuun, mutta he olivat epävarmoja siitä itsekseen.

Esimerkkejä tavoista ottaa yhteyttä vanhaan ystävään

Kuten sanoin, ei ole mitään todellista temppua saada yhteyttä johonkin. Tässä on joitain tapoja, joilla voit tehdä sen:

  • Lähetä heille sähköposti, jossa kerrot, että on kulunut aikaa, ja kysy heiltä, ​​mitä he tekevät näinä päivinä. Anna heille nopea päivitys siitä, mikä on pitänyt sinut kiireisenä. Jos sinusta tuntuu liian epämiellyttävältä sanoa suoraan: "Pitkään, ei nähdä. Mitä uutta?", voit aina aloittaa tekosyyllä: "Näin toissapäivänä jotain, mikä sai minut ajattelemaan sinua..."
  • Lähetä heille teksti, jossa sanotaan sama kuin edellä, mutta tiiviimmässä muodossa.
  • Jos muodostat yhteyden sosiaalisen verkostoitumisen sivustoon tai sovellukseen, jossa on chat-järjestelmä, katso, saatko heidät kiinni, kun he ovat kirjautuneena sisään, ja lähetä heille chat-viesti.
  • Soita heille ja keskustele henkilökohtaisesti, jos et ole liian huolissasi puhelimessa puhumisesta.
  • Mene jonnekin, jossa tiedät törmääväsi heihin henkilökohtaisesti.

Oletetaan, että haluat ottaa yhteyttä uudelleen, jotta voit alkaa seurustelemaan heidän kanssaan uudelleen. Tämä tarkoittaa, että sinun on kutsuttava heidät ulos ja siirrettävä keskustelua tekstin yli puhumisen sijaan. Jälleen sinun tarvitsee vain kysyä sanomalla jotain: "Haluatko ottaa drinkin ja saada kunnolla kiinni?" Haluat ehkä kysyä ensimmäisen yhteydenoton aikana, tai jos lähetät tekstiviestiä tai sähköpostia, odota, kunnes olet vaihtanut muutaman viestin.

Kuten aina, jos he sanovat, että he eivät selviä, mutta eivät hylkää sinua suoraan, voit yrittää uudelleen vielä kerran tai kaksi seuraavien viikkojen tai kuukausien aikana. Ehkä todella saavutit heidät hektiseen aikaan, ja he voivat vapaammin kokoontua matkan varrella. Voit myös yrittää muuttaa tapahtumaa, johon kutsut heidät. Esimerkiksi joku, joka on tullut kiireiseksi uuden perheen kanssa, ei ehkä voi tavata sinua juomissa lauantai-iltana, mutta hän voi vapaasti syödä lounasta työviikon aikana.

Tekijät, jotka vaikuttavat siihen, kuinka todennäköisesti vanha ystävä haluaa hengailla uudelleen

Kuten sanoin, jos saat takaisin yhteyden vanhaan ystävään, sinun on oltava valmis siihen, että se menee kumpaankin suuntaan, mutta on joitain tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka avoimia he ovat suhteen uudelleenkäynnistämiselle. Et todennäköisesti tiedä, missä seisot monissa näistä etukäteen, mutta niillä on silti osansa.

Onko heillä vapaa-aikaa ja tilaa ystävyyssuhteille

Ihmiset ovat kiireisiä, varsinkin kun he ovat saavuttaneet parikymppisiä ja ura, vakavat suhteet ja perheet saapuvat paikalle. Saatat jättää vanhan ystävän puheenvuoron ja he ajattelevat: "Ah, on hienoa, että he haluavat hengailla taas, mutta lautaseni on jo täynnä. Minulla ei ole aikaa sovittaa kahvitaatereita yhtälöön. Ja niin paljon kuin pidin siitä, kun näimme toisiamme usein, olen jo pärjännyt ilman heitä niin pitkään..." Tämä tekijä selittää, miksi joskus ystävyyssuhteet alkavat uudelleen sen jälkeen, kun joku heistä on eronnut tai eronnut. Heillä on vihdoin aikaa tavata vanhat kaverinsa.

Logistiikka

Ystävät menettävät todennäköisemmin kontaktin, jos he eivät voi viettää aikaa henkilökohtaisesti ainakaan puoliksi säännöllisesti. Tekstiviestit, sähköpostit ja puhelut ovat mukavia ja kaikkea, mutta arvostamme todella sitä tosielämän vuorovaikutusta. Jos otat uudelleen yhteyttä vanhaan ystävään, jonka toivot voivansa tavata uudelleen, hän ei ole yhtä avoin ajatukselle, jos sinun ei logistisesti ole mahdollista viettää paljon aikaa yhdessä. Johtuupa siitä, että aikataulusi eivät täsmää tai asutte kaukana toisistaan, he saattavat alitajuisesti päättää: "No vaikka haluaisinkin viettää aikaa, emme pystyisi, joten en aio panostaa aloittaa tämän suhteen uudelleen turhaan."

Syy siihen, että alunperin menetit yhteyden

Jos ystävyytenne oli aina vahva, mutta lopetit hengailun, koska joku teistä vain muutti ylioppilaaksi tai elämä esti tiellä, on todennäköisempää, että pystyt palaamaan entiseen tapaan. Tulokset tulevat olemaan osuvampia, jos ystävyys ei ollut vakavimmalla pohjalla ennen kuin se meni lepotilaan. Jos otat yhteyttä vanhaan ystävääsi, he saattavat ajatella: "Haluanko todella viettää aikaa hänen kanssaan uudelleen sen jälkeen, kun lopetimme keskustelun, koska aloin seurustella hänen työtoverinsa kanssa, hän oli ihastunut? Haluanko todella ottaa riskin kutsumalla tuon hölynpölyn takaisin elämääni?"

He pitävät motivaatiotasi ottaa yhteyttä uudelleen

Mielestäni suhde alkaa todennäköisemmin uudelleen, jos toinen henkilö uskoo, että haluat vain olla läheisempiä ystäviä. He ovat varovaisempia, jos he luulevat, että sinulla on taka-ajatuksia, ja se liittyy enemmän sinuun kuin heihin. Esimerkiksi, olet ehkä juuri eronnut ja vanha ystäväsi luulee, että haluat vain jonkun, kenen tahansa, tukevan sinua tämän vaikean ajan yli ja että hylkäät hänet heti, kun alat tuntea olosi paremmaksi. Toinen esimerkki on, jos et alun perin katkennut kosketuksesta, koska sait huumeongelman ja vieraannuit kaikki tuntemasi. He saattavat ajatella, että elesi hengailla uudelleen tarkoittaa enemmän sitä, että haluat ratkaista oman syyllisyytesi siitä, miten toimit, etkä siksi, että sinulla on aito tarve olla jälleen heidän seurassaan.

Takaisin yhteyden ottaminen jonkun kanssa, jota et koskaan tuntenut niin hyvin aluksi

Yksi asia on elvyttää suhde vanhaan yliopistokaveriin. Toinen skenaario on, kun tapasit lyhyesti potentiaalisen ystävän, etkä seurannut johtoa tuolloin, olet edelleen kiinnostunut näkemään, tuleeko siitä mitään, mutta aikaa on kulunut melkoisesti. Tämä liittyy ehdottomasti siihen pelkoon, että asiat ovat hankalia, koska he ihmettelevät, miksi otat heihin yhtäkkiä yhteyttä.

Jos yrität ottaa heihin yhteyttä uudelleen, hyväksy todellakin sisäänmeno, sillä se ei ehkä katoa. Toisaalta ei tunnu siltä, ​​että olisit tuntenut heitä kovin hyvin alun perin, joten ei ole niin paljon haittapuolia, jos he eivät ole kiinnostuneita. Kun otat yhteyttä, sinun ei tarvitse painottaa niin paljon kertomista toisillesi, mitä olette tehneet. Aloita vaikka sellaisella: "Hei, se on Steve. Tapasimme Joelin juhlissa elokuussa..." Koska et tunne heitä niin hyvin, kun pyydät heitä ensimmäistä kertaa hengaamaan, voi mennä paremmin, jos kutsut heidät alhaisemman paineen ryhmäretkelle, esim. "Kaksi kämppäkaverini ja minä menemme pubiin tänä iltana. Sinun ja ystäväsi tulisi poiketa, jos voit." Jos he eivät kuitenkaan pääse siihen ensimmäisellä kerralla, olet silti onnistuneesti luonut yhteyden uudelleen. Tästä lähtien, kun puhut heille, että "ei tyhjästä" -tekijä on poissa. Saattaa tuntua luonnollisemmalta kutsua heidät ulos tekemään jotain yksittäin pian sen jälkeen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated: 04/07/2023

Views: 6100

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.